Blog

Bierwandelen naar brouwerij PochPoater

Zaterdag 27 juni gingen we met 14 bierwandelaars op stap vanaf station Holten, langs kasteel Waerdenborgh, door loof en naaldbossen en door natuurgebied De Borkeld. Zandweggetjes en een glooiend eslandschap brengen ons naar restaurant-herberg De Kemper in buurtschap Elsen, waar ook de kleinste brouwerij van Nederland zit: PochPoater. Klein maar fijne bieren brouwen Henk en Willy Otten op 9 vierkante meter. Maar hun bieren zijn groots en in combinatie met de geweldige hapjes die ze samen hebben bedacht met het restaurant worden ze werelds. Dit is foodpairing op hoog niveau en de eerste keer in 8 jaar en 200 bierwandeltochten (!) dat we bij Bierwandeltochten zo’n bier en spijsproeverij meemaken. Henk geeft vol enthousiasme de bierproeverij en laat weten dat zijn vrouw Willy de bieren brouwt en hij de bedenker is van de bierrecepten.

Heerlijk Bier & Spijscombinaties

We genieten volop van de omgeving en de volgende bier en spijscombinaties:
1. Bloon Blaksem: Blond bier 6.5% heerlijke starter met eee fris citrus hoppig bittertje met kalfsmuis, truffelmayonaise en gedroogde tomaat.
2. Driekesman: Saison 6.5% met drie soorten zelfgemaakte worst: chorizo (iets te sterk voor de saison), cervelaat (zacht vettig) en de topper reeworst, die past perfect bij het bier.
3. Taampr: Kettle sour 7% van frambozen met een salade van garnaaltjes, dressing, en fruitige balletjes. Het lichtzure bier met fruitige frambozen smaak gaat goed samen met deze zomerse salade met heerlijke garnaaltjes en dressing, de lichtzure oranje balletjes geeft een lichte kick aan het gerecht.
4. Dreeklezoor: Tripel 8.5% met gegrilde kalfsfricandeau uit een Oranje GreenEgg met gefrituurde tuinbonen. Wow de moutige smaak van de tripel combineert uitstekend met de grillsmaak en de gefrituurde tuinbonen zijn geniaal!
5. Koskeupr: Imperial Schwarzbier 8.5% geeft geroosterde tonen van koffie en chocola en combineert uitstekend met gegrilde MOINK gehaktballetjes met spek. De zwarte BBQ saus combineert goed met het gerecht en het bier. Heel erg lekker!

Hier wil je gewoon meer van. Bij deze een oproep aan alle brouwerijen om goed na te denken over een gebalanceerde bier & spijs proeverij. Combineer een bier met een gerecht(je), ga een samenwerking aan met koks, biersommeliers. We zien dit eigenlijk nog veel te weinig. En dat is jammer want het is zooo lekker en geeft een nieuwe dimensie aan bierproeven.

Dank aan iedereen die erbij was en dank aan de gastvrije ontvangst bij restaurant De Kemper en dank aan brouwerij PochPoater voor deze onvergetelijke proeverij! En speciale dank aan die toffe mensen uit Markelo en omgeving die ons tijdens die ene hoosbui een lift gaven. Super!

Maarten Exel
Bierwandeltochten

Reacties van deelnemers:

Wim: “De PochPoater gisteren was super. Een proeverij met lekkere biertjes en bijpassende hapjes op een mooie rustieke locatie. Dit valt niet snel te overtreffen. Na de proeverij moesten we weer lopen naar een bushalte kilometers verderop. We liepen met een groepje van 4. Net op het moment dat er een stortbui losbarstte, stopte er een blonde engel met een auto, die ons helemaal terug bracht naar Holten. En als klap op de vuurpijl trakteerde Maarten ons daar nog op een ijsje. Een mooie dag en jullie begrijpen vast wel dat ik hier nog helemaal gelukzalig zit te wezen.”

Marcel: “Was een hele gave wandeling gisteren👍. Dank je wel , maarten👍👍😁😁”

Thedrinkingsiren was ook mee en deed verslag op haar Instagram @thedrinkingsiren