Agenda archief

hj

Kaarten bestellen

Programma zondag 16 juni (Vaderdag):
Start: Station Arnhem – plein ter hoogte van de winkel WAAR / watertappunt
Tijd: 12:30 uur, terrein: 100% verharde paden
Einde wandeling: 15:00 uur
Einde highbeer: circa 17:00 uur (café Nelson)
Aantal deelnemers min/max: 6-20
Aangemeld: 4

De Slag Om Arnhem 1944 & Highbeer wordt georganiseerd door ArnhemLife & Bierwandeltochten. Een bekwame lokale gids van ArnhemLife leidt je naar de belangrijkste locaties van de Slag om Arnhem zoals de John Frost-brug. Operatie Market Garden (17-25 september 1944) was een mislukte geallieerde militaire operatie gepland en voornamelijk geleid door de Britten. Het succes van de operatie hing af van een reeks van negen bruggen, de laatste in de stad Arnhem over de Rijn. Lucht- en landmacht slaagden in de bevrijding van de Nederlandse steden Eindhoven en Nijmegen, maar slaagden er niet in hun verste posities in en rond de stad Arnhem te behouden, inclusief de brug over de Rijn. Na afloop krijg je in een gezellig café Nelson in Arnhem een highbeer van Bierwandeltochten met bijzondere bieren die gerelateerd zijn aan oorlog en/of bevrijding.

Hoogtepunten:
St. Elisabeths Gasthuis
Airborne monument
Battle of Arnhem monument
Eusebius Kerk
Battle of Arnhem informatie center
John Frost Brug
Andere monumenten

Highbeer
Bierproeverij is onder leiding van internationaal Biersommelier Maarten Exel van Bierwandeltochten. Maarten legt uit hoe je proeft en wat je proeft. Bovendien krijgt je informatie over biergeschiedenis en de bieren. Naast de bieren worden er hapjes geserveerd.

 

Wijzigingen onder voorbehoud

Kaarten bestellen