Agenda archief
Kaarten ‘PINT-leden’Kaarten ‘niet PINT-leden’

Programma zaterdag 29 april:

12:45 uur verzamelen bij Stadsbrouwerij / Rad van Wageningen
Wandelafstand: 7,5 km, heel afwisselend, zo’n 30 meter klimmen en dalen.
13:00 – 14:15 (4,3 km)
Eerste etappe gaat door Wageningen langs de kerk, door de uiterwaarden van de Rijn en langs de steenfabriek. Daarna een klimmetje naar het Arboretum met prachtige uitzichten over de Rijn.
14:15-15:00 Pauze op De Wageningsche berg (Fletcher Hotel); versnaperingen zijn voor eigen rekening.
15:00-16:00 (3,1 km)
Wandelen door het Arboretum, over de akker van GraanGeluk (graan die de brouwerij gebruikt), het ontstaan van Wageningen en de Casteelse poort met een oude brouwkelder (als u in het bezit bent van een Museumjaarkaart, dan deze a.u.b. meenemen!) en dan stadsbrouwerij Wageningen.
Vanaf circa 16:15 Rondleiding en proeverij en aansluitend een brouwershap.

Omschrijving Bierwandeltocht

PINT Oost organiseert deze excursie naar een brouwerij samen met Bierwandeltochten. Op zaterdag 29 april gaan we op bezoek bij Stadsbrouwerij Wageningen.

Georiënteerd op de lokale markt ontwikkelen de brouwers Stefan en Dennis sinds 2013 eigenzinnige, karaktervolle bieren, die elk voor zich een waardevolle aanvulling zijn op het huidige bierlandschap. Alle bieren worden met trots in eigen brouwerij gebrouwen, waarbij de basismout (pilsmout) afkomstig is van lokale boeren van stichting De Wageningse Korenschoof en van stichting GraanGeluk. Dit heeft geresulteerd in vele mooie speciaalbieren, die allemaal hun eigen verhaal hebben.

We zullen bij de brouwerij starten met een wandeling, uitgezet door Maarten Exel van Bierwandeltochten. We eindigen ook bij Stadsbrouwerij Wageningen, met een proeverij, een rondleiding en een brouwershap.

Adres Stadsbrouwerij Wageningen: 1e Kloostersteeg 5, 6701 DL Wageningen

Prijs/aanmelden (gaat via PINT)
PINT-leden: € 50,–
Niet-leden: € 55,–

Wijzigingen onder voorbehoud

Kaarten ‘PINT-leden’Kaarten ‘niet PINT-leden’